Nyheder

Verdens første Svanemærkede brændeovn i støbejern

Af: AvisRedaktionen
Verdens første Svanemærkede brændeovn i støbejern   Det svenske brændeovnsmærke Handöl kom først med at sende en Svanemærket og offensiv brændeovn af støbejern på markedet.

(AR) Hidtil har kun 2 producenter fået tildelt den attraktive miljømærkning Svanemærket - og deres brændeovne er fremstillet af pladejern. Nu er monopolet brudt, for det er netop blevet muligt for miljøbevidste forbrugere at vælge sig en Svanemærket brændeovn af støbejern.
Det er svenske Handöl, som nu er i front på miljøområdet med en smuk, ny serie af brændeovne, der via moderne teknik og praktiske detaljer gør sine artsfæller, de traditionelle støbejernsovne, til skamme.
Den nye Handöl 50-serie mat-cher de allerbedste af de moder ne og lidt større brændeovne i pladejern, når det gælder stilrent design, effektiv varmefordeling, miljøvenlig forbrænding, sikkerhed og brugervenlighed.

 

Nyt udseende i stilrent design
Udseendet er markant anderledes end traditionelle støbejerns-ovne. Store glas i lågen giver en hyggestemning som ved en åben pejs eller et lejrbål. Askeskuffen er skjult bag lågen, hvilket også er med til at give ovnene i 50-serien et smukt og stilrent design.
Detaljen omkring håndtaget på de nye støbejernsovne er, sammen med de seks forskellige ovn-modeller, kendetegnende for de mange forskellige muligheder, du som køber har, for at finde den rette kombination til dit varmebehov. Du bestemmer for eksempel selv, om du vil have et håndtag, der kan tages af ovnen, så det er koldt, når du skal bruge det til at åbne din varme ovn, eller et fast håndtag, der luner dine fingre, når du har været ude at hente mere brænde at putte ind i din støbejerns-ovn. Den sædvanlige strålingsskærm, der ofte stikker ud på bagsiden af en støbejernsovn, er i Handöls 50-serie integreret i brændeovnen, som derved snarere fremstår som et varmt møbel med så smukt et ydre, at den sagtens kan være bekendt at stå i stue med de øvrige møbler.

 

Flyveasken flyver ingen steder
For at omgivelserne rundt om ovnen fortsat skal bevare deres flotte udseende, har designeren af de offensive miljørigtige ovne naturligvis sørget for, at der er askeåbning i forkanten af selve brandkammeret samt en grovkornet askerist og kævlefang, så flyveasken ikke sviner hele stuen og de nærmeste omgivelser til.
Prisen på ovnene er til gengæld ikke noget opsigtsvækkende. Støbejernsovnene i 50-serien fås til vejledende salgspriser fra 8.400 til 12.400 kroner i førende pejsebutikker landet over.

Handöl Brændeovne sælges fra førende pejsebutikker over hele Danmark. Nærmere oplysninger, herunder om nærmeste forhandler fås på internetsiden:

www.handol.eu

 

Billedtekst 1

Selv vore kæledyr hygger sig ved den dejlige varme fra brændeovnen.
- Og så pynter den i ethvert hjem.