Nyheder

Tjek taget inden vinteren

Af: AvisRedaktionen
Tjek taget inden vinteren   Din lokale tagdækker tilbyder dig lige nu at tjekke taget gratis og vise husejeren hvad han selv skal gøre for at undgå skader på taget.

(AR) Vores autoriserede Tæt Tag entreprenører tilbyder gratis og ganske uforbindende at tjekke dit tagpaptag og komme med gode råd om vedligeholdelse og rengøring af taget. Vi har gennem de seneste år haft succes med denne service. Mange husejere er ganske enkelt ikke klar over, hvor vigtigt det er at holde tagfladen ren på et tagpaptag, udtaler Peter Kranz fra Eurotag Danmark A/S.
Tagpaptag kalder vi det. Men for fagfolk er det en tagmembran, der overhovedet ikke indeholder pap, og som med minimal vedligeholdelse holder i uendeligt mange år. Men er taget først blevet utæt, kan det til gengæld godt gå ud over nattesøvnen. Inden det kommer så vidt, er der dog meget, husejeren selv kan gøre.

 

Gode råd fra fagmanden
?Først og fremmest gælder det om at holde taget rent for løv, grene og kviste fra træerne og samtidig sikre, at afløbet ikke er tilstoppet. Og når du nu er oppe på taget så tjek lige, at tagrender og skotrender er rene og ubeskadigede?, siger Peter Kranz.
?Vi kommer gerne ud og foretager en omhyggelig undersøgelse af tagets tilstand, helt gratis og uden forpligtelse for husejeren. Hvis vi finder en skade eller må anbefale en renovering af taget, giver et vi et fast tilbud på, hvad det vil koste?, lover Peter Kranz. Som specialist i tagpaptage repræsenterer han ?Tæt Tag Derbigum?, og et landsdækkende netværk af autoriserede tag-entreprenører som dækker hele landet.

 

Faggrænser, hvem lægger hvad?
Vi har mange private husejere, som ringer for at få et tilbud på f.eks. et tegl tag. Derfor syntes jeg, det er vigtigt at slå fast, hvem der udfører hvad. Teglsten udlægges traditionelt af en murermester. Bølgeeternittage og stålpladetage er tømrerarbejde. Skiffer, eternitskiffer samt tage af zink og kobber udføres af blikkenslageren og tage med tagpap eller syntetiske folier udføres af en tagdækker. Det er naturligvis ofte at flere faggrupper arbejder sammen på et projekt. F.eks. laver vi flere og flere faste undertage for teglsten. Det vil sige, vi lægger tagpap på et underlag af krydsfiner, der virker som undertag for teglstenene. Ligesom tømreren laver de bærende konstruktioner på taget.

 

15 års garanti
De første Derbigum tage blev lagt i Belgien tilbage i 1967 og i Danmark i 1977. Nogle af de tage, der blev lagt tidligst her i landet, er blevet testet for nylig i en skandinavisk undersøgelse, som viste, at de stadig er så gode som nye. Selv på vandrette flader, hvor vand kan stå i lange perioder uden at trænge igennem. Når taget er lagt udføres en grundig kontrol inden der udstedes en skriftlig garanti på hele 15 år. Garantien dækker både materialet og det udførte arbejde.

 

Specialuddannede tagdækkere.
Vi levere en langsigtet tagløsning, fortsætter Peter Kranz. Når man skal vælge tagbelægning kan det ikke nytte bare at se på prisen alene. Levetiden på løsningen skal nøje sammenlignes med prisen, og på den måde er det logik at en lidt dyrere løsning meget let kan vise sig at være den mest fordelagtige på lang sigt. Vi har en række uvildige institutters ord for at vores tage holder i mindst 30 år. Mange af de tagpaptage vi renoverer er bare 15-16 år gamle. Så det kan altså godt betale sig at vælge en god kvalitet, når taget skal renoveres.
Tæt Tag Derbigum er et færdigt tagkoncept som er udviklet på baggrund af tidligere erfaringer med tagpaptage. Konceptet består af 4 punkter:
1. Produktet DERBIGUM som er et af de ældste og mest gennemtestede materialer overhovedet.
2. Alle vores tagdækkere har gennemgået en grundig uddannelse i lægning af produktet. Uddannelsen er obligatorisk og sikrer at tagdækkeren nøjagtigt ved hvilken løsning, der er bedst når en tagdetalje skal løses.
3. Når taget er lagt, kommer der en uvildig kvalitetskontrollant og kontrollerer at arbejdet er korrekt udført og efter producentens anvisninger.
4. Der udstedes en skriftlig garanti til tagejeren på hele 15 år. Garantien dækker både materiale samt det arbejde som er udført på taget.
Yderligere information kan fås ved henvendelse til Eurotag Danmark A/S på tlf. 70151517 eller på:
www.derbigum.dk

 

Billedtekst 1

Tæt tag Derbigum udføres udelukkende af uddannede tagdækkere der kan deres kram.