Nyheder

Spar olien - opvarm huset med varmen fra din egen have

Af: Avisredaktionen
Spar på olien - opvarm huset med varmen fra din egen have     Udnyt at solen opvarmer havejorden lige uden for dine vinduer. - Med en varmepumpe fra IVT Naturvarme får du varme stuer og varmt brugsvand til en tredjedel af prisen på el. Og du sparer ved samme lejlighed miljøet for et stort årligt udslip af CO2 gasser.

(AR) Lige nu er det højsæson for kolde næser og varme stuer. Men hvorfor bruge flere penge end højst nødvendigt på at varme huset op.
Med en varmepumpe fra IVT Naturvarme kan du sænke dit varmebudget med helt op til 60 % sammenlignet med, hvis du fyrer med olie.
Det betyder naturligvis også, at udledningen af CO2 gasser, der er skyld i de omfattende klimaændringer, bliver reduceret tilsvarende.
Faktisk kan en almindelig husstand nedsætte udledningen af CO2 med hele 4,5 tons om året. - Så hvorfor ikke spare mange penge årligt og samtidig skåne miljøet?

 

Sådan virker jordvarme
En varmepumpe er et eldrevet anlæg, der kan udvinde den gratis varme fra jorden eller luften. Varmen, der udnyttes, stammer fra solen, som året rundt lagrer energien i vores omgivelser - fx i de dybe jordlag i haven.
En varmepumpe bruger ikke energi på at skabe varme, den bruger kun energi på at hente den gratis varme ind i huset til rum opvarmning og varmt brugsvand. I modsætning til fx solvarme er en varmepumpe i øvrigt effektiv hele året.

 

Anlægget passer sig selv
Som en ekstra bonus slipper man som forbruger for at tænke på, hvor meget olie eller brænde, der er tilbage. En varmepumpe kræver stort set ingen vedligeholdelse og har minimum 20 års levetid.
Selve varmepumpen er på størrelse med et almindeligt køleskab.

 

Skånsomt mod din have
Vælger du fx en varmepumpe baseret på jordvarme, lægges der plastslanger ned i din græsplæne. Dette sker yderst skånsomt, idet IVT har udviklet en ny teknik, hvor slangerne så at sige pløjes ned i jorden. Dette reducerer naturligvis yderligere prisen på etablering af et anlæg.

 

Erfaring fra 300.000 anlæg
Varmepumperne fremstilles i Sverige, hvor der de sidste 30 år er solgt over 300.000 anlæg. Her ser man ofte, at hele 95 %
af alt nybyggeri forsynes med varmepumpe.
Hvis du vil vide mere om varmepumper, så klik dig ind på www.naturvarme.dk eller ring og forhør dig om nærmeste IVT Naturvarmeforhandler på telefon 44 89 86 70.

 

Billedtekst 1

IVT Greenline varmepumperne er de eneste i Norden, der er Svanemærkede takket være et lavere forbrug end andre opvarmningsformer.
- Med et Svanemærket Naturvarmeanlæg fra IVT er man sikker på at spare mange varmekroner årligt siger markedschef Søren T. Larsen.

 

Billedtekst 2

Den højtydende varmepumpe fra IVT fylder ikke mere end et ganske almindeligt køleskab.