Nyheder

Pejsen hyggespreder nummer et

Af: AvisRedaktionen
Pejsen hyggespreder nummer 1   - Flere og flere forkæler sig selv med åbne pejse i stuen, køkken/allrummet. Og familierne sluger sanseoplevelserne og nyder den åbne knitrende ild.

(AR) Spa?en er rykket ind i mange danske badeværelser, selvom tanken om eget boblebad for få år siden var en drøm om uopnåelig luksus. Men æsken med luksusdrømme, der går i opfyldelse, er ikke tom endnu. For flere og flere vil i fremtiden vælge også at indrette sig med udsigt til en smuk og hyggelig pejs fra spabadet.

 

Kontor med åben pejs

Den tendens oplever firmaet Schiedel Skorstene tydeligt. De sælger nemlig et stigende antal pejse- og skorstensprodukter til boligejere, der blandt andet også vælger at få en åben pejs i husets kontor eller køkken/alrummet.

I alt for lang tid har de åbne pejse været henvist til blot at varme stuen op. Men stuens eneret på den charmerende varmekilde er altså nu udløbet, og pejsene har til stor fornøjelse for beboerne, bredt sig til hele huset.

 

Sans for oplevelserne

Det er forståeligt, at vi danskere med vores nordlige klima øn- sker at indrette os med pejse inden døre. Det er ikke kun på grund af varmen, vi er så glade for vores åbne ildsteder. De medfølgende sanseoplevelser er lige så værdsatte.

Som når duften fra det brændende træ breder sig lige så effektivt som duften af nybagte boller fra en køkkenovn. Eller lyden af den knitrende ild, virker beroligende som en kop varm kakao og et tæppe på en kold vinterdag.

En rigtig konstrueret pejs giver en smuk forbrænding, en behagelig varme og ingen røg i rummet.

 

Grill i pejsen

Samtidig får familien mulighed for mange gode oplevelser sammen omkring pejsen, der også kan have en livsvigtig funktion. Nemlig som grill.

For hvem siger, man skal nøjes med at grille, mens den korte udendørs sæson tillader det.

Sætter man en grillrist ind over gløderne i pejsen, har man den perfekte indendørsgrill, hvor skorstenen suger grillosen effektivt ud. mens familien suger sanseoplevelserne til sig og nyder grillmaden.

Yderligere oplysninger: Schiedel Skorstenen, tlf. 70 10 20 11 eller på internetadressen:

www.schiedel.dk

 

Billedtekst 1

Pejsen er ikke længere forvist til stuen. Familien får endnu større glæde af den åbne ild, når den luner i køkken/alrummet, hvor familien alligevel opholder sit en stor del af fritiden.

 

Billedtekst 2
Husets kontor får en helt anden tiltrækningskraft, når den åbne pejs lokker. For hvem er i tvivl om, at det er behageligt, at gå i hi på kontoret her med den bærbare computer.

 

Billedtekst 3

Pejse kan nu placeres med ingen afstand til brændbart materiale.