Nyheder

Nyt til gulvvarmen: Gulvvarme og varme i gulvet

Af: AvisRedaktionen
Indtil nu har gulvvarme ikke været ensbetydende med, at man altid havde behageligt varme gulve i sin bolig. Det er fortid nu, hvor Danfoss lancerer et nyt banebrydende trådløst styringssystem til gulvvarme. Styringssystemet CF2 giver mulighed for lune gulve året rundt.

(AR) For fremtiden kan boligejere få deres ønsker opfyldt både med hensyn til gulvvarme og varme i gulvet. Danfoss lancerer nemlig nu det trådløse styringssystem CF2, som giver mulighed for at indstille gulvets temperatur uafhængigt af rummets temperatur. En solrig dag behøver altså ikke længere at betyde et fodkoldt gulv.

Hidtil har mange boligejere fået sig en ubehagelig overraskelse, når de opdagede, at det at have gulvvarme ikke betyder at have varme gulve. Det skyldes, at et almindeligt gulvvarmesystem regulerer varmen i gulvet ud fra, hvilken temperatur man ønsker i rummet. Når den temperatur er nået, bliver gulvene kolde, fordi det er rumtemperaturen, der slår termostaten til og fra.

Det er slut nu - med CF2 har boligejerne både de kendte fordele ved gulvvarmen og varme i gulvet, der er uafhængig af rummets temperatur. Ud over at fungere som en almindelig regulator har CF2 nemlig en helt unik rumtermostat med en indbygget infrarød gulvsensor, der  måler  og  justerer  gulvets temperatur, alt efter ønske. CF2 kan yderligere betjenes med en brugervenlig trådløs fjernbetjening, der gør det let at regulere temperaturen, både på den egentlige gulvvarme og varmen på selve gulvet. Den ønskede gulvtemperatur indkodes ganske enkelt på termostaten, hvorefter systemet klarer resten. Det giver mulighed for at indstille temperaturen særskilt i hvert enkelt rum og få en optimal indregulering af hele gulvvarme-anlægget.

Systemets rumtermostater er designet i et tidløst og elegant design og fås i flere udgaver. Som standard indstilles termostaten via en drejeknap, men den fås også med et digitaldisplay, der blandt andet viser rummets temperatur, den indstillede temperatur og batteristatus. Termostaten fås desuden i en institutionsmodel, der kan låses, så indstillingen ikke kan aktiveres af uvedkommende.

På internetadressen:  www.varme.danfoss.dk kan du læse mere om det trådløse styringssystem til gulvvarme CF2 og bestille yderligere materiale. CF2 er et unikt system, der skaber en ægte gulvvarmekomfort og dermed også velvære i dagligdagen, hvad enten der er tale om nybygninger eller renovering af eksisterende anlæg.