Nyheder

Når trægulvet skal være

Af: AvisRedaktionen
Effektiv pleje er vigtig for at sikre en smudsfri og smuk gulvflade ? en vask i ny og næ gør det ikke.

Mange universal rengøringsmidler er for kradse ? de i bogstaveligste forstand river gulvets overflade itu


Probat-serien, her med det seneste skud på stammen, Træsæbe Hvid, i forgrunden, rengør og plejer træet i én arbejdsgang.

(AR) Et trægulv er ikke bare et trægulv. Det kræver omhyggelig pleje for at komme i besiddelse af de egenskaber, som gør gulvet langtidsholdbart og smukt gennem mange, mange år.En kendsgerning, der kan forklares ganske enkelt: I et nyt trægulv, ubehandlet, uplejet eller forkert behandlet, står porerne pivåbne. Træet i bogstaveligste forstand suger smuds til sig. Vand, olie og andre væsker forsvinder ned i porerne tillige med snavset og spredes i træet, hvorfra det stort set er umuligt at fjerne, og tidens tand begynder hurtigt at sætte sine spor i træet.

Kalksæbe

I rigtigt behandlede trægulve er porerne mættede med kalksæbe. Kalksæberne er ikke vandopløselige, så derfor forbliver smuds og væsker på overfladen og fjernes effektivt og let ved almindelig gulvvask, og gulvet bevares smukt.

Men hvordan kommer man dertil?

blumøller a/s i Odense har igennem mere end halvandet hundrede år udviklet og produceret sæbe og rengøringsmidler, og i 1970?erne introduceredes Probat produktserien til rengøring og pleje af naturgulve, trægulve, klinkegulve, kork og linoleum.

Serien er raffineret og udviklet i takt med vore behov som forbrugere ? senest med Træsæbe Hvid beregnet til de meget lyse gulve. Serien omfatter i øvrigt Træsæbe til alle træsorter, Natursæbe til klinker, Gulvblank til kork og linoleum.

Karakteristisk for Probatserien er, at man kun skal anvende én type til både vask og pleje.

Vask og pleje

Det er nemlig lykkedes for blumøller a/s at skabe et produkt som både rengør effektivt og plejer gulvet i én og samme arbejdsgang.

Ved hver vask dannes der kalksæber, som mætter træets porer og skaber den hårde, blanke overflade, som forlænger gulvets levetid og bevarer det smukt. Trykmærker efter højhælede sko og møbler forsvinder, blot træet tilføres rent vand.

Det er selvfølgelig bedst at starte plejen, når trægulvet er nyt, men det er ingen betingelse ? så er det blot vigtigt at rense gulvet grundigt med et grundrengøringsmiddel inden behandlingen i øvrigt iværksættes.

I starten anvendes træsæben i forholdsvis høj koncentration, og efterhånden går man ned på normal koncentration, men alligevel skal der 20-25 behandlinger til, før resultatet er optimalt, og gulvet er tilført de gode egenskaber, der sikrer den lange levetid.

Yderligere oplysninger om Probat fås på tlf. 66 11 29 99 alle hverdage mellem kl. 9-11.