Nyheder

Kan du huske smagen på ,,kaffe a la brændeovn??

Af: AvisRedaktionen
Kan du huske smagen på ,,kaffe á lá brændeovn´´   Helt ny serie Svanemærkede støbejernsovne velegnede til sommerhuse bringer nostalgien tilbage.

(AR) Vi danskere får aldrig nok af de skønne, lune sommeraftener i vores sommerhuse. Uanset hvor mange af dem, sommeren byder på, har vi altid trang til flere. Derfor er den nye serie brændeovne fra Handöl en god løsning i jagten på flere lune aftener i sommerhuset.
Handöl 50-seriens brændeovne er nemlig ikke alene pladsbesparende og hurtige til at varme mindre huse op. Serien er også konstrueret, så det er yderst let at regulere varmen fra brændeovnen, uanset om vejret udenfor er vinterkoldt, eller I bare er lidt kuldskære på en lidt kølig sensommer-aften. De nye unikke støbejernsovne fra Handöl er lette at styre, så der altid er en tilpas varme, uanset om du bruger dit sommerhus og brændeovnen i løbet af vinteren eller bare en kølig sommeraften. Ovnen fylder kun lidt og kan sagtens stå tæt på trævægge og møbler, uden at de bliver beskadiget af varmen, for brændeovnens overfladetemperatur er moderat, så der også er mindre risiko for at de yngste i familien brænder sig, selvom de kommer for tæt på ovnen i et sommerhus med ikke så meget plads at tumle på.

 

Kaffen snurrer  på brændeovnen
Har du selv i din barndom eller senere oplevet charmen ved en kaffetår kogt på toppen af en brændeovn eller over bål, vil smagen på "kaffe a la brændeovn" give dig nostalgiske minder. Minder om dengang, det var en luksus i sig selv at være helt i sit eget selskab i en uforstyrret og afslappet stund i sommerhuset, mens kaffevandet og måske en medbragt gryderet står og snurrer hyggeligt på brændeovnen.
Selvom de seks forskellige modeller i Handöls 50 serie alle er forholdsvis små, kan de sagtens rumme brænde i standardstørrelse. Den effektive konvektion spreder hurtigt jævn varme ud i huset og et tilvalg af fedtsten som topbeklædning på din nye brændeovn kan lagre varmen og holde på den længe.

 

Hurtig varme uden strøm
Tænder du op i brændeovnen, straks I ankommer en tidlig forårsweekend, varer det ikke længe inden i lunt og godt kan nyde en god kop kaffe helt uden brug af strøm eller moderne hjælpemidler, så til den energibevidste sommerhusejer, er valget slet ikke svært.
Svanemærket, der bekræfter at netop brændeovnene i Handöl 50 serien er miljøgodkendt, giver dig kun endnu en anledning til at nyde din brændeovns-kaffe uden at have en dårlig smag i munden.

Handöl brændeovne sælges i førende pejsebutikker over hele Danmark. Nærmere oplysninger, herunder om nærmeste forhandler fås på internetsiden :

www.handol.eu

 

Billedtekst 1

Nostalgien i et sommerhus med trævægge og kaffen, der snurrer på brændeovnen, kan friste enhver sommerhusejer til at købe en af Handöls nye støbejerns brændeovne. De er ikke så store men alligevel meget økonomiske og miljørigtige.