Nyheder

Icopal, Fremtidens Parcelhuse: Dansk koncern kom fremtiden i forkøbet

Af: Avisredaktionen
Icopal, Fremtidens parcelhuse:   Dansk koncern kom fremtiden i forkøbet   Stoltheden over allerede at have produceret fremtidens byggematerialer i årevis er fortjent hos den danske koncern Icopal a/s.

(AR) Miljøminister Connie Hedegaard åbnede den spændende byggeudstilling ,,Fremtidens Parcelhuse? i Køge med over 80 forskellige arkitekttegnede fremtidsboliger, hvis eneste fælles træk er, at de både er energi-, miljø- og familievenlige.

Projekteringen har krævet udvidet nytænkning af både arkitekter og bygherrer - mens det viste sig, at den store, danske koncern Icopal allerede er kommet fremtiden i forkøbet.

En stor del af firmaets produkter til byggeriet lever nemlig i forvejen op til de stadigt skrappere krav til byggematerialer.

Ved den store udstilling af Fremtidens Parcelhuse skal alle byggerierne være i lavenergiklasse 2 eller lavere. De skal samtidig leve op til Svanemærkets strenge miljøkrav, for småhuse, og derfor fandt en stor del af byggefirmaerne inden udstillingen hurtigt frem til Icopals produkter.

 

Ministeren ser vejen frem

Et Svanemærket hus lever op til en række krav, som sikrer et godt indeklima. Byggematerialerne skal derfor vælges nøje for at undgå miljø- eller sundhedsskadelige stoffer i boligen.

- Svanemærkede huse er vejen frem, det sagde miljøministeren også i sin tale ved åbningen af byggeriudstillingen. Det kan vi kun give hende ret i, og derfor har vi længe været klar til levering af materialer som tagpap, undertag, fugtspærre og dampspærre, der lever op til miljøkravene, fastslår produktchef hos Icopal Klaus Røder.

Han er på Icopals vegne stolt over, at den danske koncern på denne måde er kommet fremtiden i forkøbet.

 

Eksporterer allerede

Miljøminister Connie Hedegaard ser store eksportmu-ligheder i danske virksomheders nytænkning inden for miljøteknologi. Det samme gør Icopal.

Den danske koncern har allerede 30 produktionssteder og mere end 80 kontorer i Europa, Nordamerika og Asien.

Om et år er byggeriet af de mere end 80 lavenergi huse i Køge færdigt.

Læs mere om udstillingen og husene på:

www.FremtidensParcelhuse.dk

og læs mere om Icopals produkter på:

www.icopal.dk

 

Billedtekst 1

Udstillingen ,,Fremtidens Parcelhuse,, blev åbnet af miljøminister Connie Hedegaard, der glæder sig til at se husene, når de i april 2007 er indflytningsklare. - Også Køges borgmester, Torben Hansen, er spændt, for det er i hans kommune, at de over 60 fremtidshuse skal ligge.

 

Billedtekst 2
En stor del af de 80 Svanemærkede huse i bebyggeprojektet ,,Fremtidens Parcelhuse,, i Køge er bygget af materialer fra Icopal a/s.