Nyheder

Du kan bygge din egen pejs

Af: AvisRedaktionen
Du kan bygge din egen pejs   - Spændende pejse-elementer fra Schiedel gør det let at bygge pejsen, du altid har drømt om at eje, men aldrig har kunnet købe før.

(AR) Det er så skønt at få købt den åbne pejs, der så længe har manglet i stuen. Og så er det samtidig så ærgerligt at den nye pejs alligevel ikke helt svarer til det du drømte om.

Men nu er det ikke længere nødvendigt at nøjes med at blive 90 procent tilfreds med stuens nye pejs.

Kingfire er en ny serie pejseelementer, der leveres fra firmaet Schiedel Skorstene, der også står bag de kendte Isokern produkter.

Elementerne kan bygges sammen så udseendet svarer præcis til drømmebilledet af netop din åbne pejs. Ud over at mulighederne er næsten uendelige, er det også ganske let at samle delene og få pejsen til at virke ordentligt.

 

Effektiv funktion er Kingfires styrke

Der er nemlig taget højde for, at alle elementerne i samlesættet har den rette konstruktion, så den færdige pejs får en effektiv funktion som varmekilde.

Det er nemlig især dette vigtige punkt, der ofte driller folk, som selv bygger deres egen pejs fra grunden.

Det er ikke nok, bare at bygge et bål ind i en kasse, hvor den ene side mangler. Luftstrømninger og tilbagestråling af varme skal passe meget nøje, for der er jo ingen mulighed for bare at lukke lågen. Pejsen skal for at virke rigtigt trække røgen effektivt væk, men samtidig kaste varmen tilbage i rummet, lyder forklaringen fra eksperterne hos Schiedel Skorstene.

 

Særlig lim

Elementerne kan kombineres på mange forskellige måder og i mange forskellige størrelser. Delene skal blot samles med en særlig lim. Derefter er det ligeledes let at bygge færdige skorsten-systemer direkte ovenpå pejsen, så det hele næsten intet fylder.

Størrelsen bestemmer du også selv. Skal pejsen fylde hele væggen og dominere stuen, eller tværtimod bare være en lille del af et hyggehjørne henne i krogen. Det afgør du selv ved valget blandt de nemme Kingfire pejseelementer.

 

Skihytte eller herreværelse

Om pejsen skal se ud som om, den var hentet direkte fra en skihytte i alperne, fra et engelsk herreværelse eller om den skal følge den minimalistiske trend, bestemmer du helt selv.

Pejsen kan nemlig beklædes med mursten, naturskifer, puds eller næsten hvad som helst, du finder på for at gøre din pejs unik.

Beklædningen gør det umuligt at se, at pejsen ikke er muret op fra grunden. Til gengæld ved man, at pejsen virker, og at den er så nem at samle, at det ikke varer længe før, ilden buldrer hyggeligt i din stue.

Yderligere oplysninger om Kingfire fra Schiedel Skorstene fås på tlf. 70 10 20 11 eller på internetadressen:

www.schiedel.dk

 

Billedtekst 1

Pejsens størrelse bestemmer du selv. Om den skal fylde hele væggen eller blot være et diskret indslag i familiens lille hyggekrog, bestemmer du selv, når du vælger blandt Kingfires pejseelementer.

Billedtekst 2

Vil man gøre mere ud af jagthytte-stilen i stuen kan man vælge at beklæde sin pejs med naturskifer eller natursten, men stemningen er også fanget mere end godt i denne udgave af Kingfires selvbygger-pejs.