Nyheder

Du brænder inde med din gamle brændeovn fra 1. juni

Af: AvisRedaktionen
Du brænder inde med din gamle brændeovn fra 1. juni     Producent af brændeovne ser de nye stramme krav til branchen som et stort skridt i den miljørigtige retning - men der er plads til at gå endnu længere.

 

(AR) I 30 år har firmaet Krog-Iversen produceret pejse og brændeovne af mærket Scan. Krog Iversen lægger i sine produkter stor vægt på miljøvenlighed, og derfor er det en særligt kærkommen 30-års fødselsdagsgave, der ligger på gavebordet fra 1. juni i år.
Denne dato træder en ny og skrappere bekendtgørelse fra Miljøministeriet i kraft, og den forventes at gøre et drastisk indhug i forurenende brændeovne og useriøse producenter fra ind og udland.

 

På niveau med naturens miljø
Fra 1. juni skal alle nye brændeovne i Danmark være miljøcertificerede. Danmark har aldrig før stillet miljøkrav til brændeovne - som det eneste af de nordiske lande.
Kravet er stort set de samme krav som i Norge, nemlig 10 gram partikeludslip pr kilo affyret træ pr. time.
Det svarer til at en miljøcertificeret brændeovn ikke vil påvirke miljøet mere en hvad brændet naturligt ville gøre, hvis det fik lov til at ligge i skovbunden og rådne - forudsat at brændeovnen bruges korrekt efter den medfølgende vejledning.
- Disse nye krav har Scans produkter levet op til i 12-13 år, oplyser Peder Jørgensen, der er salgschef hos det jubilerende firma bag Scan brændeovnene. Han oplyser samtidig, at de fleste af Scans brændeovne desuden er Svanemærkede, som er garanti for at produkterne er blandt de renest brændende produkter på markedet, og at vi tager hensyn til miljøet. Det garanterer også, at produkterne er af høj kvalitet.

 

Ovnen må ikke genbruges
Boligejere mærker først rigtig de nye regler, når de skal skifte deres gamle brændeovn ud. Hidtil har mange solgt den gamle brændeovn videre til andre boligejere eller foræret den væk til bekendte. Men fra 1. juni er det slut. Fra den dato skal alle brændeovne, der installeres i danske hjem, være miljøcertificerede efter de nye regler, for at være lovlige.
- Mange må simpelthen skrotte deres gamle brændeovn, med mindre den er fra en af de få danske producenter, der af miljøhensyn har levet op til kravene i mange år. Spørg eventuelt en forhandler, om din gamle brændeovn lever op til den nye bekendtgørelse og er miljøcertificeret.

 

Anerkendt for  mindst forurening
Tests har flere gange kåret Scan produkterne som dem med den bedste udnyttelse af brændslet og den mindst mulige forurening. - Således har de amerikanske miljømyndigheder kåret en Scan-pejs som den mindst forurenende ovn på det amerikanske marked overhovedet, oplyser Peder Jørgensen stolt.
- Den nye bekendtgørelse kunne for vores skyld godt have stillet endnu skrappere krav til os, der producerer brændeovne. Der er da helt sikkert tale om et stort skridt i den rigtige retning - men der er stadig plads til at gå endnu længere, lyder virksomhedens ønske for de kommende års miljøpolitik.

 

Skifter navn til Scan
- Krog-Iversens brændeovne af mærket Scan har i årevis stået som garant for miljørigtig og kvalitetsbevidst opvarmning. Vores kunder kender os bedst under dette navn, og derfor vælger vi nu at markedsføre os under firmanavnet Scan A/S fremover, oplyser Peder Jørgensen, der derfor i disse dage tager afsked med det 30 år gamle Krog-Iversen navn.

Se yderligere oplysninger om firmaet på www.scan.dk eller kontakt Peder Jørgensen på tlf. 6447 3131.


Billedtekst 1

Fra 1. juni skal alle brændeovne, der installeres i danske hjem være miljøcertificerede og Scan i Danmark producerer nogle af de renest brændende på markedet - bl.a. denne flotte Scan 56.