Nyheder

Blåstempling af tagpap

Af: AvisRedaktionen
ETA-Danmark har givet tagproduktet DERBIGUM sit blå stempel.

 (AR) "Derbigum SP4 har været anvendt i Skandinavien i mange år og har fungeret tilfredsstillende. Accelererede ældningsforsøg og feltundersøgelser af gamle tage bekræfter, at Derbigum SP4 korrekt anvendt har en levetid på mindst 30 år."

Sådan lyder en del af teksten i produktets tekniske agrément som ETA Danmark netop har fornyet om tagmaterialet DERBIGUM, der forhandles af Eurotag Danmark A/S.

Vi er utroligt glade for denne bekræftelse på vort produkts holdbarhed, konstaterer Peter Kranz fra Eurotag Danmark A/S. Vi har i Danmark tage belagt med DERBIGUM som er udført helt tilbage i 1977. Disse tage er faktisk vores bedste salgsargument, da de taler deres eget og helt klaresprog. Tagpappen er stadig spændstig og elastisk og der er masser af levetid tilbage i produktet. Det er selvfølgelig også årsagen til at ETA Danmark kan skrive at produktet har en levetid på mindst 30 år i vores

Agrément, som fungerer som en slags typegodkendelse af vores produkt.

 

Et tag skal ses som en investering

Det kan være dyrt at vælge en tagløsning alene på prisen. Alt for mange bygherrer vælger en for billig og dermed kortsigtet løsning når de bygger. Eller rettere sagt; de falder for totalentreprenørens billige tilbud.

Prisen på en tagløsning skal sammenholdes med levetiden på det leverede tag.

Vi ved godt at en Derbigumløsning ikke altid er den billigste på markedet. Pris og kvalitet hænger sammen. Et Derbigumtag holder længere og giver ikke nogen problemer i sin lange levetid. Derfor er DERBIGUM uovertruffen, når det gælder totaløkonomi.

Det er naturligvis også derfor at vores kunder oftest er "andengangs-købere", altså virksomheder der har haft problemer med for billige løsninger, som giver ærgrelser og irritationer, med forstyrrelser af produktion o.s.v.

De kan ligesom se værdien i at vælge den gode og problemfri løsning, som på langt sigt i øvrigt også er den billigste, fortsætter Peter Kranz.

Heldigvis oplever vi også en stigende efterspørgsel fra arkitekter og ingeniører, som foreskriver Derbigum som tagmateriale. Ofte er de blevet påvirket fra en bygherre som ved hvad han vil have, og det er da rart at ens kunder så at sige sælger konceptet videre.

 

Egen tagdækkerskole

Alt Derbigum-arbejde udføres af godkendte tagdækkere, der både har gennemgået uddannelse i Belgien hvor Derbigum-produkterne fremstilles samt på vor egen tagdækkerskole i Århus. Derbigums kæde af godkendte tagdækkere findes overalt i landet.

Vi ønsker først og fremmest at konkurrere på kvalitet. Derfor har samtlige tagdækkere gået på denne skole og fået diplom for deres kunnen.

 

Alle tage kontrolleres og godkendes

Når et Derbigumtag er færdiglagt, kommer vores kvalitetskontrollør og inspicerer taget inden der udstedes en forsikringsgaranti på taget. Garantien gælder i 10 eller 15 år og dækker alle skader, samt eventuelle følgeskader som måtte opstå på grund af utætheder i taget.

 

Moderne teknologi taget i brug

Eurotag har de seneste år benyttet sig af en ny udlægningsmetode. En såkaldt spraygun. Den nye membran udlægges i en koldklæber, som sprayes ud på tagfladen. Vi har særdeles gode erfaringer med teknikken, som er udviklet i USA oplyser Peter Kranz. Specielt på store tagflader kan være meget konkurrencedygtige, da udlægningsmetoden ganske enkelt er meget hurtigere end traditionelle metoder.

 

Flyvbrandgodkendte produkter

Alle vore tagmembraner er flyvbrandgodkendte og lever op til klassifikationskravene i DS 1063.1 til klasse T tagdækninger.

Eurotag Danmark A/S har for flere år siden etableret en kontrolordning hvor Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut uanmeldt udtager prøver og efterfølgende kontrol af vore materialer. I modsætning til de fleste andre tagmaterialer klarer Derbigum testen på alle underlag. Derfor er det instituttet selv der beslutter hvilke underlag produktet skal testes på.

Vi ved at Derbigum klarer testen på alle typer af underlag. Det er naturligvis også derfor vi med stolthed lægger testresultaterne ud på nettet.

Typegodkendelse og brandtests kan rekvireres på tlf. 70151517 eller på internetadressen:

 

www.derbigum.dk