Børn går oftere i skole end de gnaver i legetøj

Børn må ikke proppe legetøj med skadelige stoffer i munden, men de må gerne få dem ind gennem huden i skoler og børnehaverSelvom tonen er skarp, er budskabet velment, når Hans Wolf taler om indeklima og børns velfærd. Han har i over 30 år produceret maling til indendørs brug med ingen - eller kun et minimum - af opløsningsmidler og andre skadelige kemikalier.

Frustrerende lidt fornuft

- Vi kan alle sammen godt se fornuften i, at der er strenge regler for plastlegetøj, fordi det kan være skadeligt for børn at putte det i munden. Det er frustrerende, at så få kan se fornuften i også at fjerne skadelige stoffer fra den usunde maling, der omgiver børnene til daglig i deres skoler og institutioner. Børn går da oftere i skole, end de gnaver i legetøj, mener Hans Wolf.

Der er ingen grund til at affinde sig med, at maling afgiver skadelige stoffer. Teknologisk Institut har dokumenteret at Hans Wolf sælger indendørs maling, der hverken indeholder pesticider, tencider, konserveringsmiddel eller biocider. Altså stoffer, der er mistænkt for at være kræftfremkaldende og som let optages gennem børnenes hud.

Alverdens gode argumenter

- Forældre, som vil skåne deres børn for unødige kemiske påvirkninger i hverdagen, har derfor alverdens gode argumenter for at vælge en miljørigtig maling. Vores maling har nemlig også længere holdbarhed end andre malinger, de er meget slidstærke og kan vaskes, fremhæver Hans Wolf, der tydeligvis er stolt over at have udviklet de miljørigtige produkter.

Hans firma, WOLF's Linolie- & Trætjærefabrik, har en målsætning om at fremstille kvalitetsprodukter, som lever op til den moderne forbrugers krav om holdbarhed, effektivitet og hensyn til miljøet.

Forældrene skal kræve det

- Vi lever op til vores mål, endda uden at være dyrere. Derfor er det kun et spørgsmål om, at man i kommunerne beslutter sig for at købe miljørigtigt ind, når der skal males og renoveres institutioner. Hvis politikerne ikke vil inddrage det som et krav i deres entreprenøropgaver, må forældrene selv kræve det via forældrebestyrelser og lignende, lyder hans opfordring.

Ved at bruge Wolfs maling på de store væg- og loftsarealer i skoler og børnehaver bedres miljøet og indeklimaet betragteligt. Det viser en Indeklimatest af Wolfs produktnavne Krone 5, Krone 10 og Krone 25. Netop disse malinger er desuden medvirkende til, at alger og bakterier ikke kan vokse på vægge og lofter.

 

Læs mere om Wolf’s Linolie- og Trætjærefabrik  på www.wolfs.dk

 

Hans Wolf kan kontaktes på tlf. 56 50 43 11

Billeder i print kvalitet kan hentes direkte fra:
www.avisredaktionen.dk
www.avisredaktionen.dk/fileadmin/Pressesite/Wolfs/1047_kig_igennem_lokalet.jpg
www.avisredaktionen.dk/fileadmin/Pressesite/Wolfs/1048_traevaerk_i_loft.jpg
www.avisredaktionen.dk/fileadmin/Pressesite/Wolfs/Indeklima_testet.jpg
www.avisredaktionen.dk/fileadmin/Pressesite/Wolfs/P5030017.JPG
www.avisredaktionen.dk/fileadmin/Pressesite/Wolfs/P5030019.JPG