Nyheder

Udnyt overskudsvarmen - flyt varmen og spar penge

Overskudsvarmen fra eksempelvis brændeovnen kan udnyttes i resten af huset med installation af et simpelt rørsystem.

(AR) Den stærkt koncentrerede varmeafgivelse fra en brændeovn kan effektivt udnyttes i resten af huset.

Hvem kender ikke følelsen af, at der i løbet af kort tid bliver ulideligt varmt omkring brændeovnen, samtidig med at der i resten af huset er forholdsvist koldt.

Dette kan effektivt afhjælpes med et varmeflytningsanlæg, der fordeler varmen til resten af huset.

Samtidig opnås der en bedre luftcirkulation i huset, hvorved indeklimaet forbedres. Endvidere kan varmeudgiften reduceres, idet den overskydende varme fra brændeovnen fordeles i de kolde rum.

 

Varmeflytning er en enkel sag

At flytte overskudsvarmen til andre rum i boligen er en forholdsvis enkel operation - det kræver dog, at det gøres korrekt for at opnå et optimalt resultat. Varmen skal fordeles, og luftcirkulationen i huset skal afstemmes i én og samme arbejdsgang. Med et anlæg fra DUKA Ventilation tilgodeses begge dele.

Selve varmeflytningen fungerer ved hjælp af et rørsystem, som typisk installeres på husets loft. Forgreningerne føres til boligens forskellige, rum hvor man ønsker overskudsvarmen fordelt, og det hele kan eksempelvis styres med en termostatstyring. Termostatstyringen sikrer at anlægget automatisk starter og stopper når overskudsvarmen er tilstede.

 

Hvem installerer?

Et fleksibelt varmeflytningssystem fra DUKA Ventilation er en typisk gør-det-selv-opgave.

Det er i alle faser en forholdsvis simpel opgave, som med hjælp af en installationsvejledning gør arbejdet overkommeligt. Dimensioneringen af det individuelle anlæg klares bedst ved henvendelse i dit byggemarked, hvor du også kan hente tips og idéer.

Byggemarkedet har dog også færdige komplette sæt med udsugning fra brændeovnen og indblæsning til 3 rum, alt incl. Rør, bøjninger, ventiler, motor, lyddæmpere, luftfilter, skruer og samlestykker. Det eneste man skal huske, er isolering til rørene, hvis de føres i uopvarmede rum for at undgå kondens. Det samlede resultat er ikke overraskende; et bedre indeklima med en fordeling af varmen og en forbedret varmeøkonomi.

- Hvis du vil have inspiration og mere viden om DUKA Ventilation så kig på hjemmesiden:

 

www.dukaventilation.dk

 

- det betaler sig.

 

DUKA Ventilations produkter forhandles gennem byggemarkeder og trælaster - forhandlerliste ses også på hjemmesiden.