Nyheder

Mød pejsen der også varmer dit hjerte

Af: AvisRedaktionen
- Med SCAN 55 bliver både miljøet og samvittigheden holdt ren - og det varmer både hjertet og kropstemperaturen.

(AR) I forvejen har en del af SCAN-pejsene fra den danske producent af brændeovne Krog Iversen & Co. A/S i Vissenbjerg på Fyn et lækkert design, der smukt kombinerer stål og støbejern. Nu tilføjes endnu en finesse, der gør den nye SCAN 55 til et overbevisende valg, når både samvittigheden, miljøet og familien skal plejes.

Med sideglas i begge sider af den fritstående brændeovn bliver synet af den hyggelige, buldrende ild en oplevelse, der kan nydes fra næsten alle vinkler i rummet.

 

Vælg selv den bedste grund

Men fald nu ikke for SCAN 55 udelukkende på grund af dens miljøvenlige  måde  at  være på, men også på grund af det unikke i at kunne se ind i pejsen fra næsten alle vinkler - og ikke mindst fordi den kan varme godt op i rum på helt op til 110 kvadratmeter. Eller måske fordi den leveres i både sort og grå, og du selv kan vælge, om den skal have varmeakkumulerende fedtsten på siderne eller ej.

Fedtstenene holder på varmen længe efter, at du stopper med at fyre op i din SCAN 55.

Men selv når den er helt kold, kan dens udseende og mange fordele gøre dig varm om hjertet.

 

Ingen miljøkrav i Danmark

Der er forsat ingen miljøkrav eller krav til partikelforurening

Fra brændeovne i Danmark, oplyser salgschef Peder Jørgensen fra Krog Iversen & Co. A/S og siger samtidig, at firmaet i årevis har eksporteret SCAN-brændeovne til lande, som har meget skrappe miljøkrav til brændeovne.

?Vi siger gerne, at vi opfylder flest miljøkrav i verden, og at vi er bedre end verdens skrappeste miljøkrav til brændeovne?.

For eksempel har man i mange år i Norge haft krav til partikelforurening fra brændeovne med 10 g/kg og i USA fra 4,5 g/h til 7,5 g/h, som er verdens skrappeste miljøkrav.

Til sammenligning er kravene for svanemærkning i Danmark 10 g/kg; til orientering afgiver en SCAN DSA 5 brændeovn kun 1,25 g/kg og en SCAN DSA 4 kun 1,10 g/kg eller 8-9 gange mindre end kravet for svanemærkning.

 

Det er en gåde

Det er derfor en gåde, at man endnu ikke i Danmark har fastsat miljøkrav til brændeovne på linie med Norge, Sverige og Østrig, som alle har indført miljøkrav for år tilbage.

Danske hjem er stadig fyldt med gamle, forurenende pejse og brændeovne, som selvfølgelig - når de skal skiftes ud - bør skiftes ud med nye, der ikke forurener. Da der fortsat kan sælges brændeovne i Danmark, som ikke opfylder nogen af de her nævnte miljøkrav og som det derfor burde forbydes at installere under hensyntagen til miljøet, kan det vare mange år inden vi kan være sikre på, at der kun installeres miljøvenlige brændeovne i Danmark.

Er man i tvivl, kan jeg kun anbefale at få en snak med en af vore autoriserede SCAN-forhandlere, som kan demonstrere hele det brede miljøvenlige SCAN-program.

 

Yderligere oplysninger, herunder om nærmeste forhandler fås på tlf. 64 47 31 31 eller på internetadressen:

 

www.scan.dk