Nyheder

Kunsten er at gøre brændeovnen lille udenpå og stor inden i

Af: AvisRedaktionen
Kunsten at gøre brændeovnen lille udenpå og stor indeni   Den nye serie af brændeovne i støbejern fra Handöl er velegnet til mindre huse, der ejes af forvænte og krævende fyrmestre.

(AR) At støbejern holder rigtig godt på varmen, og derfor må være et rigtig praktisk materiale at lave brændeovne af, er en kendsgerning. Men at brændeovne af støbejern også både kan være en sand design-perle til din stue eller alrummet, og samtidig være ekstremt lette og komfortable at bruge, er det hidtil kun Handöl, der har fokus på.
Det svenske brændeovnsmærke har netop lanceret en ny serie brændeovne i støbejern, der ikke blot ligner noget, du ikke har set før, men også som den første  af  støbejerns-slagsen  er miljøgodkendt med Svanemærket. De seks modeller i den nye 50-serie kræver kun ganske lidt plads og er derfor særligt velegnede til sommerhuse eller små boliger.
Brændeovnene er små udenpå, men fremstår store og rummelige inden i. Magelige brændeovns-ejere kan derfor glæde sig over, at de små ovne sagtens kan rumme brændestykker i standardlængden på 30-35 cm., så det ikke er nødvendigt at starte motorsaven for at afkorte dem. Ovnen yder en ren og miljøvenlig forbrænding på 3 til 7 kW.

 

Magelighed på den gode måde
Magelighed har ikke en negativ klang i forbindelse med Handöls nye støbejernsserie af brændeovne. Ovnene er nemlig udviklet med komfort og brugervenlighed i fokus.
Derfor er der tænkt på det hele: Ovnen er udstyret med en meget stor låge, så det er let at fylde brænde ind, men naturligvis uden at der flyver aske ud. Den falder i stedet gennem en særlig askeåbning i forkanten, direkte ned i ovnens store askeskuffe. Askeskuffen er skjult bag selve ovnlågen, både for syns skyld og sikkerhedens og den optimale forbrændings skyld.
En optændingslås sikrer, at der ikke falder brændestykker ud af ovnen, mens du har lågen på klem, for at tænde op.

 

Det bliver ikke nemmere
Ovnene er nemme at betjene, for de har kun ét luftspjæld, der giver en præcis og enkel styring af forbrændingen. Desuden slipper du for at skulle bukke dig helt sammen, når du skal tænde op. Håndtaget sidder højt, ligesom brændet også skal lægges højere oppe end sædvanligt - begge dele af hensyn til familiens fyrmestre, der slipper for at blive helt krumbøjede i fyringssæsonen.
Selv de mest forvænte og krævende brændeovns-ejere kan derfor med stor sandsynlighed lade sig overbevise om, at brændeovne af støbejern ikke bare gør gavn på grund af deres evne til at holde længe på varmen, men også har overbevisende funktioner og et smukt design.

Læs mere om den nye 50-serie fra Handöl på:
www.handol.eu.

 

 Billedtekst 1

Asken flyver ingen steder, og du slipper for at folde dig helt sammen, når der skal mere brænde i de nye brændeovne fra Handöl, som leverer verdens første støbejernsovne med miljøgodkendelsen Svanemærket.