Nyheder

Du kan ånde lettet op når luften indendørs er frisk

Af: AvisRedaktionen
Du kan ånde lettet op når luften indendørs er frisk   Alt for få lufter ordentligt ud, selvom ventilation i boligen er afgørende for hele familiens sundhed.

(AR) Selv om de fleste er opmærksomme på at lufte ud i deres bolig, er det de færreste, som rent faktisk formår at lufte rigtig effektivt ud.
Det kan allergikere i omgangskredsen skrive under på, for de mærker straks, hvis der er et dårligt indeklima, hvor de opholder sig.
Løsningen, der kan sikre et godt indeklima i boligen, er et ventilationsystem fra firmaet DUKA Ventilation i Randers. DUKA VillaVentilation hedder produktet, der er baseret på, at boligejeren selv eller tømmeren kan installere det. Sværere er det ikke.

 

For tætte huse har åndenød
DUKAs VillaVentilation er især populær i nyere byggeri, som jo udmærker sig ved at være isoleret efter den nyeste og skrappeste lovgivning.
Isoleringen er så effektiv, at boligen kommer til at mangle ventilation i indendørs-luften - med fugt, skimmelsvamp og allergiske reaktioner til følge.
Derfor er god ventilation ifølge det nyeste byggereglement blevet et krav. DUKA VillaVentilation har ligeledes sin berettigelse i forbindelse med renovering af ældre huse.

 

Genbruger varmen effektivt
Samtidig med at DUKA VillaVentilation sørger for frisk luft i hele boligen, fungerer systemet også som varmegenvindingssystem - helt uden lydgener naturligvis.
Ventilationen genanvender op til 95 procent af varmen fra den indendørsluft, der suges ud. Varmen bruges til at varme udendørsluften op, inden den blæses ind i boligen.
Den varme, friske luft gør livet surt for fugt, skimmelsvampe og tung luft. Til gengæld gør den luften frisk og sund for enhver, der opholder sig i rummene.

 

Skjult problem
En familie på fire, producerer cirka 15 liter vanddamp i døgnet, mens de opholder sig hjemme.
De mange liter fugt, er svære at slippe af med, og er ikke nødvendigvis lette at få øje på. Dug på ruderne, jordslåede paneler eller vejrtrækningsproblemer blandt familiemedlemmerne, er ofte blandt de tydeligste tegn. Med en effektiv ventilation kan du trygt glemme bekymringerne om indeklimaet og i stedet nyde tiden med familien.

 

Køb en færdig pakke
DUKA skræddersyer en pakke til netop dit hus uanset størrelse og stil. Anlægget leveres med en grundig instruktion, effektiv
lavenergi motor samt nem styring med sommer by pass.

 

På hjemmesiden:
www.dukaventilation.dk
finder du nærmere information om boligventillation. Eller ring til Kent Mønsted Landwehr på tlf. 89 11 01 36 eller Preben Larsen på tlf. 89 11 01 35.

 

Billedtekst 1

Bryggers, køkken og baderum har ofte brug for ekstra hjælp fra DUKA VillaVentilation, for at holde fugtniveauet nede i familiens bolig.

 

Billedtekst 2

Allergi og skimmelsvamp er et problem i nyere byggeri, fordi de er så godt isoleret, at husene ikke kan ånde. DUKA VillaVentilation suge fugten ud, genbruger varmen og sender frisk udendørs-luft ind igen.